Květiny do truhlíků na slunce

Myrta je stálezelený keř pocházející ze středomoří. Pěstuje se jako přenosná rostlina. Vyžaduje světlo a stálou teplotu.

Zaléváme střídmě a hnojíme univerzálním . Podle řecké báje byla Myrta oblíbenou Venušinou kněžkou, kterou pak Venuše proměnila ve voňavou rostlinu. Stálezelený keř s aromatickými vejčitými až kopinatými listy.

Květy jsou bílé, úžlabní. Plodem jsou černé bobule. Kaempferûv modfin opadavy muraja latnatá myrta obecná nahoplod. Při kvetení naše oko . Je známo přes 1druhů této rostliny, nejznámější je ovšem myrta obecná. Její svatební tradice má původ ve starém Řecku.

V zimě potřebuje teplotu 5 . Latinsky ‎: ‎Myrtus communis Slovensky ‎: ‎myrta obyčajná Myrta: nikdy neřekne ne – Abecedazahrady. Pochází ze středomořské oblasti, ale čítá na .

Můžeme listy usušit a použít do vonných pytlíčků, které krásně. V katalogu nemáme podrobnější informace o Myrtus communis – myrta obecná. Myrta obecná (Myrtus communis) je stálezelený keř, dorůstající až do výše m. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Popis rostliny: Myrta se řadí mezi stálezelené keře a protože nesnese mráz, je u nás . Protože je myrta teplomilnou rostlinou, která nesnese pokles teplot pod °C, můžeme ji u nás pěstovat pouze doma, ve Středomoří se s tímto stálezeleným . Rozšírenie: Mediteránny druh, pôvodný . Nejznámější z nich je myrta obecná (Myrthus communis), která roste planě v Západní Asii, jižní Evropě a severní Africe.

Drobné příjemně vonící . Tato kompaktní, nízká myrta s voňavými květy se u nás pěstuje jako nádobová . Léčivé účinky a likér z . Doba kvitnutia, VII-VIII. Stanovisko, slnečné, polotieň. Pôda, pripustná, výživná. MYRTA OBECNÁ Polarita ženská, živel země.

Pestovanie: Výsev vo vnútri je možný počas celého roka. Semená pred sadením namočte na hodín do teplej vody. Myrta nachází své uplatnění v kuchyni, léčitelství i kosmetice.

Používané části rostliny jsou listy a plody (modročerné bobule velikosti hrášku).

Ty se používají jako . Tato romantická rostlina pochází ze Středomoří a do svatebních věnců se dostala již ve starém Římě, neboť symbolizovala lásku. Věncem z myrty se zdobila i . Silice středomořské myrty se díky svým účinkům od pradávna používá při chřipkách, kašli, rýmě, . Přírodní bylinný extrakt z listu léčivé rostliny myrty obecné.